broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Charlie's Vocal Combo
Publisert  05.09.08
Sist endret  20.09.09
 
Charlie's Vocal Combo har vært faste deltagere i programmet under lysvandringen siden starten. For de som er interessert i å vite mer om gruppen har vi derfor en presentasjon her:


fotograf: Laila Lüthcke

Charlie's Vocal Combo startet som en musikk- og teatergruppe ledet av Morten Lüthcke og Bente Skogseide. Planen var å sette opp en musikal med bl.a. Kine Hellebust og Stephen Brandt-Hansen i hovedrollene.

På grunn av det de kaller "manglende engasjement på det organisatoriske plan", ble det ikke noe av musikalen. [Alle som har drevet med frivillig organisasjonsarbeid kjenner seg nok smertefullt igjen der]

Men det kom likevel noe godt ut av arbeidet, en gjeng ble igjen, og dannet vokalbruppa Charlie's Vocal Combo. Vi har lurt på hvem denne Charlie er. I følge dirigenten er navnet inspirert av dirigentens ganglag, som ligger et sted mellom Charlie Chaplin og en pingvin.

På repertoaret er det folkemusikk, klassisk og populærmusikk, alt a cappella. "Air" av Bach er blant det siste de har innstudert (september 2008).

Dirigenten, Bente Skogseide, fikk Hellerud bydels kulturpris i 2002

Gruppa samarbeider til tider med andre, bl.a. trommeslageren Gard Rotmo, vokalgruppa Solfa fra Hamar (kjent fra "Kjempesjansen" på TV og med svenske The Real Group. Dessuten har de deltatt på seminar med kontratenor og kordirigent Carl Høgset.. Lokalt har de samarbeidet med Hellerudkoret og kirkekoret Alna Vocalis, og sammen med Alna Vocalis fremførte de det klassiske verket "Misa Criolla" (A. Ramirez) i Haugerud kirke i fjor høst

Gruppa har øvingslokaler i Haugerud kirke, og kan derfor av og til høres på gudstjenester der.