broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Nærmere elva!
Publisert  17.09.16
Sist endret  17.09.16
 
Det store problemet med lysvandringen har vært det samme siden starten. Midt på er det en lang strekning med bare asfalt, hvor man ikke engang kan høre elva.

Nå er Brings terminal ved Nedre Kalbakkvei. Vi regner med at det er kjent hvor mye bedre vi hadde ventet at løsningen her skulle bli. Men flinke landskapsarkitekter har gjort det beste de kunne med den reguleringsplanen som ble vedtatt. Så vi har en turvei som tar oss halvveis til Terminalveien.

turvei


Den gamle veien for lysvandringen er merket med blått, den nye med rødt. På kartet ser det ikke så forskjellig ut, men i praksis vil det si at i stedet for 40 minutter med fortau, så blir det 10 minutter turvei, 10 minutter fortau, 10 minutter turvei, og til slutt 10 minutter fortau. Hvis du går nedover. Og veldig omtrentelig - kanskje går du mye fortere enn oss.

turvei

Og så har vi leid inn minitog til å trafikkere den verste asfaltstrekningen. Forhåpentligvis et populært innslag både blant de som er slitne og blant de yngste.

turvei


Vi tror mange vil bli overrasket over å finne to turveier de ikke har visst om før. Du kan se første del av den nye ruten (resten følger etterhvert når vi oppdaterer) på denne siden