broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Medlemsskriv 4-05
Publisert  26.10.05
Sist endret  26.10.05
 
Kjære medlemmer, - og andre ! - vinteren er rett om hjørnet, etter en lang og fin høst. Det betyr også at det er tid for mere "inneaktiviteter" - som Medlemsmøte i november. Men først av alt velkommen til dere som er blitt medlemmer siden sist! - Vi håper dere vil trives.. Deretter starter vi med "det som er først i kjømda":

ÅPENT MØTE I SAMARBEID MED
ALNA/FURUSET BIBLIOTEK,
torsdag 3. november kl 1900
på Biblioteket
(Ved Furuset T-banest.)

Karsten Sølve Nilsen vil da presentere den nye boka si : ALNA (Loelva) og vise bilder og fortelle om den historiske elva. Vi som allerede har sett bildeserien vet at det blir en interessant forestilling

Dette skrev vi om saken i forrige medlemsskriv: "Nå er den her - BOKA OM ALNA (Loelva) - ved Karsten Sølve Nilsen (bl.a. styremedlem i ALV). Forlaget skriver i sin presentasjon: "Som industrielv er nok Alna kommet litt i skyggen av Akerselva, men Kværner, en av Norges største industribedrifter, og flere andre oppstod med vannkraft fra Alna. Forfatteren gir en levende beskrivelse av den allsidige virksomheten langs elva opp igjennom tidene.". - Utsalgspris for den fine boka med kart og ca. 200 bilder er 298,oo. Pris for medlemmer er Kr. 250,oo - samt at man kan få en hilsen fra Karsten Sølve i den. (Medlemskap kan tegnes - Kr. 100 ut året 2006.)

Boka om Alna
2 - LYSVANDRINGA 2005

Dette var tredje året. I den første vandringa i 2003 deltok anslagsvis 1.000 . I 2004, var det omtrent 4-5.000 - og i år var det enkelte steder kø - Vi anslår deltakertallet til 8 - 10.000. Det er nok flere årsaker til denne utviklingen, som pressemeldinger, mer annonsering OG bruk av internett. Det siste bidro til at vi fikk henvendelser fra hele Østlandsområdet som var nysgjerrig på elva vår! - Samt at vi hadde lagt vandringen til en annen uke enn Akerselvas. - Vi så ikke ett surt ansikt på vandringen - bare smil !- Og vi har allerede fått henvendelser om å få være med neste år. Neste år???

Styret har evaluert arrangementet, og er svært fornøyd. Men det er også slik at dersom vi ikke får mer hjelp så blir det ingen vandring neste år. Det er i hovedsak styret som har tatt seg av forberedelsene m.v. til nå. Derved blir det svært liten tid til annet styrearbeid. - Samt at det er et ganske krevende tiltak. Endelig avgjørelse om dette blir tatt på nyåret (Årsmøtet). Men vi tar gjerne allerede nå imot beskjed dersom man kan tenke seg å delta i arrangementskomiteen. Og etter tre arrangementer er oppskriften omtrent klar! - Her bør også nevnes at vi faktisk har fått noen interessante henvendelser allerede. Så forhåpentligvis...

- Ellers takk til alle som hjalp til under selve arrangementet. Bare det å sette ut, tenne og rydde ca. 3.000 boksfakler er en jobb i seg selv. - Vi satte en takke-annonse i "lokalen" - og håper mange så den - samtidig som det må være tillatt å nevne den hjelp vi fikk av Groruddalen Avis ved markedavdelingen. Uansett: TUSEN TAKK TIL ALLE SOM BIDRO !3 - GRILLER
- Endelig - Mange av dere vil vite at vi har ønsket å få satt opp griller langs Alna og at Plankontoret/Miljødep har bevilget miljømidler til saken. Kontakt har vært med Friluftsetaten, og andre, et medlem har tegnet en modell - og saken tatt tid. Men nå skjer det saker og ting!

Noen leste kanskje i pressen i sommer om bruk av engangsgriller i parker etc. Dette avstedkom at kommunen, ved Friluftsetaten, skal prøve ut en eller "flere" typer. Ett av kravene er at de skal være greie å betjene. Det blir ett prøveprosjekt i høst med utsetting av tre griller. Det gledelige her er at ALV er med i dette prøveprosjektet - og muligens også i ett annet/en annen modell til sommeren.

4 - RIDESENTERSAKEN
Som kjent gikk ALV inn for saken om ridesenter i Alnaparken, og ga uttalelse. Denne uken er vi invitert på befaring, så ting skjer her også.

5 - HUKEN
det gjør det i steinbruddanlegget ved Huken også, noe det er delte meninger om konsekvensene av. Tone Buberg, tidligere styremedlem i ALV, følger saken som vår representant i en oppnevnt arbeidsgruppe. (Mer om Huken fra Grorud SV og Groruddalen.no)

AVSLUTNINGSVIS tar vi med at når det nå går mot årsmøte betyr det at noen i styret vil ha avløsning - eller en pause. Har dere lyst til å bli med på et interessant og fremtidsrettet arbeid, eller vet om noen, så er det bare å gi beskjed. Vi trenger forskjellige - fra ny leder - idet nåværende - etter å ha deltatt i oppstartingen av foreningen og ledet den i tre år - ønsker å gå over i et annet verv i ALV. Dessuten ny kasserer (Data.) for Rolf - som også har vært med siden starten - vil gjerne ha avløsning. Samt at vi har behov for et par styremedlemmer og vara. - Ta kontakt så gleder du både elva og oss!

Vennlig hilsen
Styret
V/Karin Gulichsen (leder) og Jon Tanung (nestleder)