broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Ny turvei til sommeren
Publisert  08.05.08
Sist endret  08.05.08
 
Snart blir hele Groruddalen forent, også for turgjengere. Først kom den nye turveien fra Grorud stasjon til Haugenstua. Vi jublet over det, men det var jo litt skuffende når man etter Alnaparken måtte ut og traske langs Professor Birkelands vei eller Brubakkveien for å komme til Tokerudbekken.

Så kom den nye Poudretstien og Ragna Hansens bro. Dermed kunne man gå i grøntområder fra Nedre Kalbakkvei helt til Haugenstua. Men det er jo fremdeles noe som mangler. Bevares, for en flott tur og fantastisk natur! Men - hvis du ikke har noen gode venner i Nedre Haugen borettslag, hva gjør du når du kommer frem? Enten må du snu, eller gå en lang omvei om Haugenstua stasjon.

Men det er i ferd med å endre seg:Dette enorme røret ligger på bakken rett nord for jernbanelinjen. Hvis vi viser et bilde tatt litt lenger unna, får du et bedre inntrykk av størrelsen:I løpet av pinsen vil jernbanefyllingen bli gravet opp for å gi plass til dette røret. Dermed kan turen gå gjennom jernbanefyllingen til dammen der Tokerudbekken og Julsbergbekken møtes. Like ovenfor er det undergang under Østre Aker vei. Og derfra er det kort vei til det fine turveisystemet langs Tokerudbekken på Stovner.

For mange var nok turveien fra Grorud stasjon til Haugenstua første møte med Gransbekken. Og mange flere vil nok bli overrasket over å se utløpet til Julsbergbekken rett ved turveien. Det er faktisk en ganske stor bekk, selv om den ikke er åpen andre steder enn akkurat her.Men selv om røret legges på plass i løpet av pinsen, så er det nok mye arbeid som gjenstår. Antagelig bør du ennå vente en stund med å hive på ryggsekken og løpe avgårde.