broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Alna Kultur- og matfestival
Publisert  03.06.09
Sist endret  03.06.09
 
Ja, det er bydelen det vises til i overskriften. Selve arrangementet har ingen direkte tilknytning til elven Alna, selv om Gransbekken går rett under arrangementet - i rør.

Men det er et arrangement som er fint å kombinere med søndagstur langs Alna. Gransdalen er nær stedet der turvei D9 (langs Alna fra Alunsjøen til Grorud stasjon) møter turvei D10 (langs Tokerudbekken og resten av Alna). Så avhengig av hvor du bor kan du gå oppover langs Alna, nedover langs Alna eller nedover langs Tokerudbekken, svinge oppover Gransdalen.

(Dessuten er flere gode samarbeidspartnere involvert i arrangementet).

Vi har mottatt følgende fra Kultur uten grenser.


Velkommen til årets store kultur- og matopplevelse - midt i hjertet av Groruddalen!

Eksotiske retter fra mer enn 20 ulike nasjoner står på menyen når Kultur Uten Grenser arrangerer kultur- og matfestival for femte gang.

Mens du nyter mahshi fra Palestina, qabuli fra Afghanistan, wok fra Vietnam, fufu fra Gambia, køfte fra Tyrkia og couscous fra Marokko, for bare å nevne noe, kan du også lytte til musikk og oppleve dans av meget høy klasse fra et utvalg av artister som Aida Nadeem m/band (arabic electronic), Latini  (brasiliansk pop, bossa nova-jazz), Issawa Fusion m/Kalousch (marokkansk trad.&fusion), Quick (dans), Anja&Sara (norsk folkemusikk), Floorknights (break dance), Seble Kefele (afrikansk dans & trommer), Dadi Jr & Hugo Boss (rap) og mange andre.

Det er gratis å komme inn, og matprisene er lave!


Vår ambisjon er å skape muligheter for kontakt, samarbeid og fellesskap, på tvers av kultur- grenser, alder, språk og ideologi. Dette søker vi å oppnå gjennom å samle mange mennesker som alle byr på noe de er gode til, enten det er å lage mat, musikk, danse eller lære bort en lek.

Vi lærer av hverandre. Vi lærer å respektere hverandre. Vi blir kjent. Vi deler gledene!

Og selvsagt er barna med. Vi har en rekke aktiviteter og tilbud spesielt til dem, som tur med hest og vogn, instrumentverksted, ansiktsmaling, hennadekorering, leker, eventyr og mye mer. Og alt som skjer på scenen vil også ha appell til de fleste barn.

Denne festivalen har blitt en mangesidig møteplass for alle slags mennesker. Vi ønsker også å være en arena der organisasjoner, bedrifter, bydel og kommune kan presentere seg og sine tilbud.

NÅR? Søndag 7. juni fra kl 12.00 til 18.00

HVOR? I Gransdalen ved Furuset Senter.
Bruk helst buss, bane eller bein!  Buss nr. 25, 79, 401, 411,  T-bane nr. 2 

HVORFOR? Hva er vel bedre enn å møte mennesker og kulturer gjennom en kulinarisk og musikalsk reise i hyggelig atmosfære, i en del av Oslo som er mye bedre enn sitt rykte? 

HVEM? Kultur Uten Grenser er en liten organisasjon, sammensatt av personer fra mange ulike kulturer. Religiøst og partipolitisk uavhengig. Vi jobber frivillig for økt kontakt, samarbeid, forståelse og respekt mellom mennesker i det flerkulturelle Oslo.

Vi har eksistert siden 1995 og har stått for en rekke arrangementer, store og små, alltid lokalisert i Groruddalen, men med hele Oslo og omegn som målgruppe. Vi samarbeider nært med mange andre organisasjoner, institusjoner og enkeltpersoner. 

Kontaktinfo: www.kulturutengrenser.org
Thor Grinde 997 38 458  -  grindthor@hotmail.com
Med støtte fra:
Bydel Alna, Groruddalssatsingen, Etat for mangfold og integrering Oslo kommune

VELKOMMEN TIL ÅRETS MEST VELSMAKENDE FESTIVAL!