broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Alnatur med jubel og gråt
Publisert  28.04.10
Sist endret  28.04.10
 
Jubel og gråt
Jubel på Hølaløkka, gråt ved terminalen


Oppmøte: Søndag 9. mai kl. 11.00 på Veitvet T-banestasjon

Vi begynner med Veitvetbekken og går den nye flotte turveien mot nedre Grorud og Hølaløkka. På veien passerer vi en annen av Alnas sidebekker, Vesletjernsbekken ved Nordtvet, som har fått et nytt artig turveifølge. Fremme ved Hølaløkka kan vi virkelig slippe jubelen løs, for her er vi ved Oslos første store elvegjenåpning med en fantastisk elvepark utført av Oslo kommune ved Vann- og avløpsetaten og Friluftsetaten.

Hølaløkka
Hølaløkka

Videre går vi mot Grorud jernbanestasjon og følger derfra turveien med det odørfylte navnet Poudretstien mot Alnaparken. Denne turveien er også ny, og som de andre, utført av Friluftsetaten. Vi passerer Tokerudbekken på bro, og følger Alna videre ned gjennom Alnaparken.

Poudretstien
Poudretstien

Hvis noen har med seg matpakke kan vi gjerne ta en stopp her og snakke litt sammen. For ved enden av Alnaparken møter vi det alvoret som sitter som en vond klump i halsen på de fleste av oss. Vi er ved elvelukkingen i terminalen, hvor våre folkevalgte har bestemt at Alna ikke skal gjenåpnes, men pumpes vekk for ikke å være i veien for utbyggingen av godsterminalen. Videre er det ingen turvei, så hva vi gjør herfra får vi finne ut der og da. Ta med paraply for å sikre godt vær. Vel møtt !

Vidar og Karsten.

PS:
Fra sentrum er det fremdeles halvtimesrute på T-banen på denne tiden. Vi møtes derfor på platform retning Vestli, og går ikke før banen 11.08 er kommet. Andre veien er banen fremme kl. 11.00.