Lysvandring 2012
Publisert  01.10.12
Sist endret  03.10.12
 
Torsdag 27. september ble en ny lysvandring gjennomført. Årets to største nyheter kan oppsummeres på bildet under. For det første lysstemningen dere ser, laget av kunstneren Tone Emblemsvåg. Dette var Groruddalssatsingens bidrag til årets lysvandring. Det ble presentert slike innslag, de andre kommer vi tilbake til.

Det andre er stedet: Tidligere har bydel Stovner hatt sin vandring langs den øvre åpne delen av Tokerudbekken på Rommen, mellom Golfbanen og Bånkall gård. Lysvandringen har på en måte vært en "i", der Stovner har vært prikken over i-en. I år gikk vandringen langs den nedre åpne delen - fra Haugenporten til Grorud. Oppmøtested var ved Julsbergbekken, som mange antagelig så for første gang.


Lysvandringen får dermed form av en "Y", og det er ikke lenger mulig å fortelle om innslagene i rekkefølge fra begynnelse til slutt. I tillegg til lysstemningen, var det også ildkunster utført av Pain Solution (til høyre på bildet)


Årvoll sangensemble sang for oss - også ved Haugenporten. Det var et par andre innslag også - og la oss med det samme benytte anledningen til å beklage alle de innslagene vi mangler bilder av. Det kan være mange grunner til det. Fotografen var på feil sted til feil tid, det var for mørkt, eller fotografen var for ustø på hånden. Vi tar veldig gjerne i mot bilder hvis noen har fått med seg det vi mangler.


Heretter viser vi fra Bryn og oppover:

I Brynsparken sto Hasle Tut & Blæs.


De serverte ikke bare musikk, men hadde også kafe med pølser og brus, kaffe og kaker.


På Smalvollen sto Tveten Gårds venner.


Bymiljøetaten - som er ansvarlig for de flotte turveiene vi går på - delte ut informasjon om tur- og sykkelveier og muligheter for friluftsliv.


Speidere fra 1. Bryn hadde kafe.


Hellerud historielag viste bilder (selv om nattinnstillingen på kameraet får det til å se ut som om skjermen er hvit).


Og sist, men ikke minst: Alnaelvas venner.


På Breivollen møtte vi Derek Matthews band.


I Alnaparken sto Charlie's Vocal Combo og sang.


Lenger inn i parken møtte vi bydel Alna.


Furuset vel stilte ut historiske bilder


(som er verdt et nærbilde).


Alnaskolen var på plass.


Og inne i bjørkeskogen fant vi en ny lysstemning som skapte en mystisk stemning i mørket.


I krysset der de tre vandringsretningene (fra Kværner, fra Haugenporten og fra Grorud) møttes, sto Alna Vocalis.


På Hølaløkka fant vi den tredje lysstemningen.Der sto også Romsås Janitsjar. Og vi vet at det var mange andre innslag der også - men ikke akkurat da vi var der.Ved Leirfossen spilte Gropus. De ser ut som om de har det hyggelig sammen, og hvis du liker å synge, så kan du ta en titt på løpeseddelen de delte ut for å verve nye medlemmer.Og "Stopp Huken - Vern Marka" hadde stand. Som kjent har vi fått gode nyheter når det gjelder Huken, så det var feststemning der. Bildet ble heller mislykket, men vi har et bilde av plakaten:Så ber vi igjen den andre halvparten av deltagerne (de vi ikke fikk med brukbare bilder av) om unnskyldning. Men det finnes mange andre bilder der ute, eller dere kan sende inn deres egne.

Fotografen Reiner Schaufler har laget en bildeserie fra lysvandringen som du kan se her.

Lurer du på hvem som ellers var med, kan du se på programsiden (med bilder som stort sett er hentet fra tidligere år).