broHovedside
Vedtekter
Styret
Kontakt
Bli medlem
Virtuell tur
Alnas kilder
Oslo Elveforum


Lysvandring
Lysvandring
Publisert  01.05.17
Sist endret  20.08.17
 
Lysvandring 2018 blir torsdag 11. oktober fra 19.00-22.30.
Under finner du en oversikt over årets deltagere. Den er på ingen måte ferdig ennå. Helt ferdig er den vel ikke før selve lysvandringen, men vi venter ennå på svar fra mange som var med i fjor.

Hvor skal vi gå:
Vi starter ikke fra et bestemt sted. Du er velkommen til å gå hele veien, enten oppover eller nedover, men det er selvfølgelig ikke alle som verken kan eller vil det. Da velger du deg den strekningen du vil. Vi har laget en liste over de vanligste stedene å starte eller avslutte vandringen.
I år har vi begynt på en (foreløpig litt ufullstendig) side om fremkommelighet for de som vil prøve turen i rullestol (eller med barnevogn). Les om fremkommelighet her


Den nye turveien
Vi gikk i mange år omveier vekk fra elva, over Alfaset gård og helt ut i Strømsveien. I 2016 gikk vi for første gang den nye turveien forbi Brings terminal. For flere år siden laget kommunen en turvei i skråningen nedenfor Terminalveien. Disse henger ikke sammen, men for de som er slitne når de kommer så langt, har vi tenkt å sette inn minitog mellom disse punktene.
Har du ikke vært med på et par år, kan du lese mer om denne traséen på denne sidenPåmeldte kulturinnslag til nå:
Listen er på ingen måte fullstendig. Vi venter på bekreftelse fra flere, og for noen er det bare bilde eller opplysninger om programmet som mangler. Følg med fram til 11. oktober.
GROW Medielab
GROW Medielab
Ungdommer fra Grow Medielab viser fra egne stop-motion filmer på Ammerud. Du kan lese mer om GROW Medielab her.
Ammerudklubben junior
Ammerudklubben
Barn fra Ammerudklubben stiller med utstilling og lyskunst. Du kan lese mer om Ammerudklubben her.
Lost Arabs
Lost Arabs
I Ammerudgymmen viser Hussain Al-Saady og Brusk Gyana fra Lost Arabs både enkle og imponerende øvelser.
DJ skolen
Dj-skolen
Showet ovenfor foregår til musikk av DjClabe, Dj Beccs og DjY99 fra Dj-skolen.
Femkant fra Fyrhuset
Femkant fra fyrhuset
Ved Ammerudgymmen blir det også konsert med gruppen Femkant fra Fyrhuset.
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra
Kafe Steinbra kan være et godt sted å varme opp før start eller slappe av etterpå. Les mer om kafeen på kafesteinbra.no.
Johan Comstedt
Johan Comstedt
Hvis du går på Kafe Steinbra, kan du høre en solokonsert av Johan Comstedt.
Tvetenkoret
Tvetenkoret
Tvetenkoret står sammen med Grorud Mandskor i "Katedralen" ved Groruddammen.
Grorud Mandskor
Grorud Mandskor
Grorud Mandskor vil synge for oss på begynnelsen av vandringen. Dirigenten deres skal dirigere Gamle Oslo Kro- og Kirkekor senere på kvelden, så dette er for de som starter fra Grorud. Du kan lese mer om koret (og høre lydopptak) på deres hjemmeside
Bydelsmødrene
Bydelsmødrene Grorud
Bydelsmødrene har stand ved Groruddammen. Har du hørt om bydelsmødrene? Hvis ikke er det på tide at du gjør det. De deler ut brosjyrer i forbindelse med at det starter opp bydelsmor-utdannelse i bydelen.
Du kan lese mer om Bydelsmødrene på facebook.com/bydelsmor.no.
Og skulle det være tomt for brosjyrer når du kommer dit, så kan du laste ned brosjyren her.
Odins ravner
Odins Ravner
Odins Ravner er et kor som var med for første gang i fjor. Du kan lese mer om koret på www.odinsravner.no/.
Wild X
Wild X kaller seg "Norges eneste flerkulturelle frilufts- og miljøvernorganisasjon" Da ser du for deg noen ungdommer som går med guide på en grundig merket natursti, ikke sant? Du tar feil! Disse folkene må du lese mer om. Se på wildx.no.
Gropus
Gropus
Sangkoret Gropus er et blandet kor som ble stiftet i 1982. De er en glad gjeng på omtrent 30 sangere som har et hyggelig miljø. I repertoarer kan de fleste finne igjen sine egne kjente og kjære sanger, fra viser, slagere, jazz og musikaler til julesanger og klassiske verk. Det hele ledes av korets nye dirigent Kim Wigaard Johansen. Koret jobber for tiden med å finne nye sangere, så har du lyst til å prøve må du ta kontakt, enten du har erfaring fra før eller ikke.
Les mer på gropus.no.
Oslo Misjonskirke Groruddalen
Oslo misjonskirke
Oslo Misjonskirke står ved Sagstukroken med kaffe og vafler. Du kan lese mer om dem på https://omgkirken.no/.
Norsk Antikunstsenter - lyseffekter
Norsk antikunstsenter
Norsk Antikunstsenter har de siste årene stått for Groruddalssatsningens lyseffekter. De har planer om å stille i år også, men vi må få avklart eventuell finansiering. Du kan besøke Norsk Antikunsts hjemmeside
Stopp Huken - Vern marka!
Stopp Huken!
Aksjonsgruppa Stopp Huken - vern marka! har stand langs veien. Selv om Huken nå på lang vei er stoppet Det gjøres mye bra politisk arbeid i Groruddalen, enten det er for å bevare biblioteker eller sykehus. Men vi pleier ikke å ha politiske markeringer under lysvandringen.
Stolpejakt
Stolpejakt
Stolpejakten er ikke et innslag i lysvandringen, men vi regner med at du finner stolper nær veien i år også. Du kan lese mer stolpejakt her.
Kalbakkenspeiderne
Speidere, Kalbakken
Kalbakkenspeiderne står på sin faste plass og selger pølser i år også. Kalbakkenspeiderne har hjemmeside på www.kalbakkenspeiderne.no.
Groruddalen Arbeiderkor
Groruddalen Arbeiderkor
Groruddalen Arbeiderkor står på Hølaløkka. De har underholdt på lysvandringene i mange år. Du kan finne mer informasjon om koret på groruddalenarbeiderkor.no.
Neo+
Neo+
På Hølaløkka møter du også koret Neo+, som i følge hjemmesiden deres ikke ligner på andre kor..
Romsåsreiret
Romsåsreiret
Folk fra Romsåsreiret ordner med kaffe etc. på Hølaløkka
Folkesportklubben Mila
Folkesportklubben Mila
Folkesportklubben Mila er med i år. De skal ha turmarsj langs Alna under lysvandringen. Du kan lese mer om FSK Mila på www.fskmila.no/.
Høybråten skolekor
Høybråten skolekor
Der turveien når Tokerudbekken står i år Høybråten skolekor.
Alnaskolen
Alnaskolen
Alnaskolen er en fantastisk organisasjon som vi ikke kan skjønne annet enn at alle bydeler burde kopiere. Du kan lese mer om Alnaskolen i Dagsavisen.
1. Furuset
1. Furuset
Furusetspeidere er med, og sørger for at det blir noe å spise i Alnaparken.
Furuset vel
Furuset vel
Furuset vel deltar også i år med visning av historiske bilder. Du kan lese mer om Furuset vel på velets sider
Akksang
Akksangl
Akksang synger for oss i Alnaparken. Akksang er et kor/sangruppe på 14 medlemmer. Koret har underholdt på utallige tilstelninger i over 30 år. Repertoaret består hovedsakelig av swingmusikk fra 30-40 tallet og er arrangert av dirigent Olav Knutsen.
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus
Naturvernforbundet i Oslo og Akershus skal ha stand langs løypa. De er jo godt kjent med veien, de har blant annet utgitt naturkart for bl.a. Smalvollen, Alnaparken og Svartdalen.
Alna ridesenter
Alna ridesenter
Alna ridesenter skal ikke underholde, men de har åpen kafé!. Den største forskjellen mellom vandringene langs Akerselva og langs Alna er vel fraværet av åpne utesteder hos oss. Og det er jo nettopp villmarksfølelsen vi setter sånn pris på. Men når du f.eks. har gått fra Kværner til Alnaparken, så smaker det utrolig godt med en kopp kaffe. Toalett finner du også her. Du kan lese mer om stallen på Ridesenterets sider
Charlie's Vocal Combo
Charlie's vocal combo
Faste deltakere under lysvandringen siden 2003. Charlie's Vocal combo er en vokalsekstett fra bydel Alna. Gruppen har ikke egen hjemmeside, men du kan laste ned informasjonsbrosjyren deres her.
Storysquad
Storysquad
To medlemmer av StorySquad skal et eller annet sted langs veien fremføre en fortellerforestilling basert på eventyr om Askeladden.
Du kan lese mer om dem på Facebook og Instagram.
Sigrid Marie Refsum
Sigrid Marie Refsum
Sigrid Marie Refsum underholder med egne og andres sanger. Du kan lese mer om Sigrid Marie på Sigrids Facebookside
Ane Bjerkan
Ane Bjerkan
Ane Bjerkan spiller synger og spiller indisk harmonium. Du kan se klipp på YouTube
Alnaelvas venner
På Smalvollen har Alnaelvas venner har egen stand. Du kan få informasjon om foreningen og elva, og ikke minst: Du kan melde deg inn i foreningen. Det er mange på lysvandringene som finner ut at dette skal de gjøre igjen i dagslys. Oppgi navn og kontaktinfo, så blir du invitert til en tur langs elva utpå våren en gang.
Hellerud historielag
Hellerud historielag
Hellerud historielag vil igjen vise historiske lysbilder nederst på Smalvollen. Du kan lese mer om historielaget på historielagets hjemmeside.
HellerUvel
hellerUvel
HellerUvel kommer til å stå et sted langs elva. De er en lokal gruppe på Hellerud som spiller egenkomponerte sanger, og står et sted i nærheten av Trosterudbekken. HellerUvels facebookside.
Hellerudkoret
Hellerudkoret er med igjen. Koret har så vidt vi kan se ingen hjemmeside, men du kan besøke dem på Facebook..
1. Bryn speidergruppe
1. Bryn
Speiderene fra Bryn åpner kafe igjen.
Østensjøvannets venner
Østensjøvannets vennerr
Østensjøvannets venner har stand på Bryn, like ved der Østensjøbekken renner ut i Alna. Du kan lese mer om Østensjøvannets venner på deres hjemmeside.
SangRia
SangRia
SangRia står i Nils Hansens vei. De er et blandakor med Berit Walaas som dirigent og et allsidig repertoar som spenner fra Bellmanns drikkeviser til høystemt kirkemusikk. Koret er 20 år i 2018, noe som markeres med stor jubileumskonsert 28.november. Sangria har i dag ca 25 sangere og vil gjerne ha flere med på laget. Du kan bl.a. få høre: Ulla min Ulla, Mjuk Vind, Tourdion, The Lion sleeps tonight, Tanta til Beate, Nordaførr- Vårvisa, So ben mi cha bon tempo, Bort allt vad oro gör.
Du kan lese mer om SangRia på hjemmesiden
Oslo Håndverksdestilleri
Oslo Håndverksdestilleri
Du har kanskje gått på tur forbi Den Norske Zinkhvidt-Fabrikk og lurt på hvordan det ser ut inne i de gamle bygningene? På lysvandringen har du sjansen. Det lages ikke lenger sinkhvitt til hvitmaling, men ny industri har flyttet inn. Oslo Håndverksdestilleri. Her produseres drikkevarer (lovlig) basert på planter du kanskje har sett på turen. De inviterer til en omvisning i lokalene.
Les mer om Oslo Håndverksdestilleri på oslohd.no/.
Bryn korforening
Bryn korforening
Bryn korforening er et av Oslos eldste blandakor, og fylte nylig 90-års. Du kan lese litt om koret korforeningens hjemmeside..
Hasle Tut & Blæs
Tut & Blæs
HASLE TUT & BLÆS står i Brynsparken. Her blir det både hyggelig musikk og servering av pølser, kaffe, kaker og saft! Korpset består av en gjeng glade amatører. Har du spilt i korps en gang, og har lyst til å prøve igjen? Da er du velkommen til Hasle Tut & Blæs! Mer info om korpset, finner du på korpsets hjemmeside..
Vålerenga pikekor
Vålerengen pikekor
I urskogen mellom Brynsparken og Svartdalen står Vålerengen pikekor.
Rusken
Rusken
Rusken er også med. Og barn som kommer forbi kan få refleksfigurer og notatbøker.
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke
Vålerenga baptistkirke deltar med informasjon, kaffe og "noe godt til".
Du kan lese mer om baptistkirken på valerenga-baptistkirke.no
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor
Gamle Oslo Kro- og Kirkekor kommer! Du finner dem i Svartdalsparken. . Du kan lese mer om koret (og høre smakebiter av repertoaret) på deres egen side. Starter du tidlig og nedenfra går du dessverre glipp av dem. Dirigenten deres starter kvelden med et annet kor på Grorud.
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke
Vålerenga kirke står i Svartdalsparken. . Les mer på deres egen side.
OBOS
OBOS
OBOS har som vanlig et arrangement i den ene enden av løypa. Det er som tidligere gratis pølser, brus og kaffe til kl.2200, musikk og ildshow.


Hvor skal vi gå?
Hvis du ikke vet hvor du har lyst til å starte på turen, så har vi noen forslag på denne siden.


Se bilder fra tidligere lysvandringer:
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2005
2004

i 2003 eksisterte ikke denne siden, men du finner noen bilder på sidene til Etterstad vel

lysvandring


Hvis du ønsker å se bilder fra lysvandringen 2017 kan du se på bildene til Roy Tjomsland, eller søstrene Pihl.

Ellers tar vi mot med takk alle bilder fra vandringen, enten for å legge ut her, eller for å lenke til andre steder.